O nas

O nas

Poznaj historię Starego Młyna

Restauracja Zagroda w Starym Młynie została otwarta w 1998 roku. Dzięki ogromowi pracy oraz osobistemu zaangażowaniu, zrujnowany młyn wodny w krótkim czasie powrócił do życia. Przy pracach renowacyjnych zachowano oryginalną, drewnianą konstrukcję, a także ocalałe atrybuty pracy młynarskiej . Tuż przed wejściem do restauracji wciąż można podziwiać 6 metrowe koło młyńskie. Klimat oraz niepowtarzalność Starego Młyna przypadły do gustu wielu stałym Gościom, którzy niejednokrotnie opisują magię tego miejsca…

Przeczytaj legendę o Starym Młynie

Legenda o młynie

Poczuj klimat naszej sali restauracyjnej

Wnętrze resturacji zostało utrzymane w starym stylu z zachowaniem oryginalnej architektury. Do budowy baru oraz drzwi wejściowych użyto specjalnie sprowadzonych, 100-letnich beczek. Wystrój naszej restauracji zmienia się według zegara pór roku i co sezon zaskakuje naturalnym wdziękiem.


Zasmakuj wyśmienitej kuchni polskiej


W naszej karcie znajduje się kilka niezmiennych pozycji, które przyciągają stałych Gości. To takie dania, których nie można znaleźć nigdzie indziej, a wśród nich polędwica wieprzowa w pikantnym sosie „Zemsta młynarza” czy karp „Poezja” podawany w podgrzewanej brytfance. Świeże ryby to nasza specjalność! Po spróbowaniu u nas pstrąga czy karpia odkryjecie Państwo ich smak na nowo. Jednocześnie dbamy, aby nasze menu zmieniało się wraz z wytycznymi matki natury. Szef kuchni wciąż zaskakuje nowymi potrawami, aby sprostać Państwa oczekiwaniom.

Zaznaj uroku imprez plenerowych

W dziedzińcu dawnego młyna lub na pobliskiej, malowniczej łące, oferujemy obsługę grup wycieczkowych, organizację imprez firmowych oraz zabaw z muzyką i tańcami. W czasie letnich wieczorów serwujemy na świeżym powietrzu swojskie przysmaki z grilla i naturalnej wędzarni. Gdy dopisuje zimowa aura, urządzamy kuligi z poczęstunkiem przy ognisku.


Skosztuj naturalnie pieczonego prosiaka

Wśród naszej oferty specjalne miejsce zajmuje pieczony prosiak. Przygotowany przez naszego szefa kuchni, pieczony jest w tradycyjnych piecach opalanych węglem drzewnym. Dzięki takiemu podejściu smakuje on naturalnie i wyjątkowo. Preludium do wrażeń smakowych stanowi widowiskowy sposób jego podania.